Maandag 24 oktober was het Diwali , het feest van het licht een heel groot Hindoe feest dat door veel Hindoes worden gevierd.

De mensen zetten olielampjes om hun huis, kleden zich feestelijk aan, gaan naar de tempel en maken een heerlijke lunch. Tijdens het eten van iets zoets en zouts als snack wordt er veel vuurwerk afgestoken.


Voordat het feest kon beginnen werd Tulip Garden eerst schoon gemaakt en daarna weer mooi versierd. Wij hebben de lampjes aangezet op zondagavond 23 oktober. Dit omdat op Diwali zelf (de maandag) de kinderen die naar college gaan al om 16.00 weer moeten vertrekken met de bus om weer terug naar hun hostels en colleges te gaan.
Maar met Diwali op maandag hadden de kinderen zich mooi aangekleed en er was een heerlijke lunch en om 16.00 uur voor alle kinderen iets zoets en iets zouts.
Wij doen niet aan vuurwerk wel hier in het dorp Buthumillipadu waren wat harde knallen te horen.
Het was een mooi Diwali feest voor allemaal in Tulip Garden en in het hostel, en dinsdag ging iedereen weer naar school