Na de veranderingen in St. Anne’s in Korukkolu heeft SDWH besloten voor 70 kinderen een andere plek te zoeken.

In nauw overleg met de ouders van de kinderen en op hun uitdrukkelijke wens hebben we moeten besluiten om hun kinderen te huisvesten in een nieuw hostel niet ver van Tulip Garden vandaan.

SDWH heeft op heel korte termijn een pand met voldoende leefruimte en buitenruimte kunnen huren in Marlapaddu een buitenwijk van Gannavaram. Daar is in korte tijd nu een nieuw hostel voor deze kinderen ingericht waar zij rust, regelmaat, gezondheidszorg en onderwijs geboden wordt. Dit hostel wordt nu geleid door ‘onze’ Mary en de onderwijzeres Christine. De kinderen zijn direct op een goede school in de buurt ingeschreven waar ze allemaal onmiddellijk terecht konden.

Alle Korokullu-ouders maar ook de kinderen zelf zijn erg blij met deze oplossing.

Voor SDHW geeft dit nog een aantal voordelen. Tulip Garden Home en Tulip Garden Hostel  liggen dicht bij elkaar waardoor de organisatie een stuk eenvoudiger wordt en efficiënter kan worden ingericht. We hebben ook beter inzicht in de kwaliteit van het onderwijs en de zorg aan de kinderen hetgeen juist aanleiding was tot het geding.

Hoewel dit een tijdelijke oplossing is hebben we er vertrouwen in dat dit een goede, structurele en stabiele situatie voor de kinderen is.

Het bestuur van de SDWH gaat zich de komende periode beraden op de vraag hoe we de ondersteuning van de kinderen op lange termijn kunnen invullen.

Ook met St Anne’s zullen we nog in gesprek blijven om alle mogelijkheden voor de toekomst open te houden.

We houden u natuurlijk op de hoogte van de ontwikkelingen.