Een belangrijk project van de SDWH is Tulip Garden.

Tulip Garden is een kinderhuis voor ca. 70  weeskinderen, gebouwd in 2006 en wordt volledig gerund door de stichting en haar toegewijde lokale staf. Tulip Garden heeft bijvoorbeeld een kok, verpleegster, chauffeur, tuinman, leraren, en een man voor de koeien.

Tulip Garden is gevestigd in het kleine plaatsje Buthumillipadu, ongeveer een half uur van Vijayawada.  Dit landelijk gebied is nog steeds arm maar een rustige omgeving voor de kinderen. De leeftijd van de kinderen varieert tussen de 3 en 18 jaar.

Tulip Garden

Tulip Garden biedt de kinderen goede voeding, kleding en een goede structuur in een liefdevolle omgeving waarbij ze een positief gezinsleven ervaren. Dit draagt bij aan een positieve ontwikkeling van hun eigenwaarde.  Voor deze kinderen is structuur erg belangrijk en de kinderen leven dan ook in een goed ritme van slaap, school, spelen en eten. Hun gezondheid wordt goed verzorgd door de verantwoordelijke verpleegkundige. De kinderen kunnen normaal functioneren als ieder ander kind.

Op Tulip Garden wordt ernaar gestreefd de kinderen in staat te stellen zelfstandig te worden door ze te helpen bij scholing, werk.

Tulip Garden probeert zo veel mogelijk duurzaam en zelfvoorzienend te zijn. Hierdoor zijn we niet teveel afhankelijk van de al maar groeiende markt prijzen. Het heeft bijvoorbeeld zijn  buffalo’s voor melk voor de kinderen, kippen, geiten , eigen rijstvelden, een groententuin en schaduw kas.

 

We hebben een naaiatelier, een eigen systeem van zonne-energie, water pomp en water filtering.

 

 

 

DSC00652Tulip Garden heeft een eigen schoolbus.  Onze chauffeur Ravi rijdt dagelijks op en neer naar  scholen. Met de kleinsten naar de ‘lagere’ school en met de oudere jongens en meisjes naar de ‘grotere scholen’ en de beroepsopleidingen. Onderweg pikt deze bus met regelmaat kinderen uit de omliggende dorpen op om mee te rijden naar school.

Muziek in Tulip Garden.

Sinds oktober 2009 wordt er volop muziek gemaakt in Tulip Garden. Monique Udo zet zich met haar stichting Muziek voor Kinderen in om de kinderen van Tulip Garden muziek in het leven te geven. Zelf bezoekt zij Tulip Garden minimaal één keer per jaar. Tijdens haar verblijf studeert zij met de “Tulip Garden Music Group” een nieuw programma in. Vervolgens worden er concerten gegeven op scholen, in bevriende tehuizen, in ziekenhuizen of tijdens een feest in het dorp.
Daarnaast zorgt Muziek voor Kinderen ervoor dat er wekelijks keyboard- en drumles op Tulip Garden gegeven wordt door plaatselijke docenten. Hieraan doen zo’n 10 kinderen mee.