Tulip Garden Tulip Garden Home is een kinderhuis voor ca. 70 weeskinderen, gebouwd in 2006 en wordt volledig gerund door de stichting en haar toegewijde lokale staf. Tulip Garden heeft kinderverzorgsters, een kok, verpleegster, chauffeurs, tuinman, bijles leraren, technische medewerkers en een vee verzorger. Tulip Garden is gevestigd in het plaatsje Buthumillipadu, in de buurt van Vijayawada.
Dit landelijke gebied is nog steeds arm maar biedt een rustige omgeving voor de kinderen om op te groeien. De leeftijd van dekinderen varieert tussen de 3 en 18 jaar.

Tulip Garden Home biedt de kinderen goede voeding, kleding en een dagelijkse structuur in een liefdevolle omgeving waarbij ze een positief gezinsleven kunnen ervaren. Dit draagt bij aan een positieve ontwikkeling van hun eigenwaarde.  Voor de kinderen is structuur erg belangrijk en de kinderen leven dan ook in een gebalanceerd ritme van slaap, school, spelen en eten. V.w.b. gezondheid staan de kinderen onder toezicht van de verantwoordelijk verpleegkundige die 24/7 beschikbaar is en woont op het terrein van Tulip Garden.
In Tulip Garden home wordt ernaar gestreefd de kinderen in staat te stellen om een zelfstandig te leven op te bouwen.
Tulip Garden probeert zo veel mogelijk duurzaam en zelfvoorzienend te zijn. Hierdoor zijn we niet te veel afhankelijk van de al maar groeiende marktprijzen. Het heeft bijvoorbeeld zijn Buffalo ‘s voor melk voor de kinderen, kippen, eigen rijstvelden, een groentetuin
en schaduw kas. Daarnaast maken we gebruik van een eigen waterzuiverings- en afvalwateringsinstallatie, omdat dit vanuit de overheid niet (goed) geregeld is.
Circa 80% van de elektriciteit wordt opgewekt door onze zonnepanelen en opgeslagen in onze batterijen.

DSC00652Ook is er een biogasinstallatie (de mest van onze dieren dient als brandstof).
Tulip Garden heeft 2 eigen schoolbussen.  Onze chauffeur rijdt dagelijks op en neer naar de scholen.
Met de kleinsten naar de ‘lagere’ school en met de oudere jongens en meisjes naar de ‘grotere scholen’ en de beroepsopleidingen.
Onderweg pikt deze bus met regelmaat ook kinderen uit de omliggende dorpen op om mee te rijden naar school.