Even voorstellen:

17800_DSC00329Dit  is Margreet van Coeverden. De inspirator en mede-oprichter van SDWH.  Na haar opleiding tot verpleegkundige ging Margreet in 1976 naar Calcutta, om daar Moeder Teresa te helpen.

 

Margreet had dat twee keer een half jaar gedaan toen Moeder Teresa haar vroeg om samen met haar zusters eerste hulp te gaan bieden in de, toen net door een cycloonramp getroffen, deelstaat Andhra Pradesh.

Zo kwam Margreet in de stad Vijayawada terecht.

Onder de indruk van de schrijnende positie van de straatkinderen en arme gezinnen daar, ontstond het idee om ons vanuit Nederland in te gaan zetten als “Stichting Derde Wereld Hulp“.

Margreet en Peter van Coeverden zijn vaak in Tulip Garden voor de kinderen en om de projecten in Tulip Garden , Korukollu en Asha Jyothi te begeleiden.

Inmiddels zijn er vele vrijwilligers die SDWH op verschillende manieren geweldig ondersteunen. Net als Margreet, reist een aantal zeer regelmatig naar onze projecten  om ter plekke mee te werken. Uiteraard allemaal op eigen kosten. Dat spreekt bij onze Stichting als vanzelf!

Indien u vragen heeft over onze Stichting, schroomt u vooral niet om Margreet of een van de andere bestuursleden te bellen of te mailen, waarover dan ook.

Mede namens de kinderen in Tulip Garden, Korukollu en Asha Jyothi bij voorbaat heel hartelijk dank voor uw hulp!

Margreet van Coeverden