Even voorstellen:

17800_DSC00329Dit is Margreet van Coeverden. De inspirator en medeoprichter van SDWH. Na haar opleiding tot verpleegkundige ging Margreet in 1976 naar Calcutta, om daar Moeder Teresa te helpen. Op verzoek van Moeder Teresa is Margreet begonnen met het verlenen van hulp aan de slachtoffers van een cycloon in de deelstaat Andhra Pradesh. Zo kwam Margreet in de stad Vijayawada terecht.

Onder de indruk van de schrijnende positie van de straatkinderen en arme gezinnen daar, ontstond het idee om vanuit Nederland te gaan helpen onder de naam “Stichting Derde Wereld Hulp“.

In al die jaren heeft Margreet diverse projecten opgezet in samenwerking met andere maatschappelijke organisaties en overheden, met wie de stichting nog steeds samenwerkt. Hieruit zijn Tulip Garden Home en Hostel ontstaan in het plaatsje Buthimillipadu. Het huis wordt geleid door een toegewijde lokale staf.

Margreet en haar echtgenoot Peter van Coeverden zijn regelmatig in India om de medewerkers en kinderen in Tulip Garden Home en Tulip Garden Hostel te ondersteunen. Inmiddels zijn er vele vrijwilligers die de SDWH op verschillende manieren ondersteunen. Uiteraard allemaal op eigen kosten. Dat spreekt bij onze Stichting als vanzelf!