Door de Nederlandse belastingregels is het mogelijk meer te geven zonder dat het u iets extra’s kost. Schenken met fiscaal voordeel is gunstig voor ons, wanneer u het belastingbedrag dat u uitspaart aan ons schenkt, of voor u, omdat u teruggave kunt ontvangen van de belastingdienst over uw gift.

Aftrekbaarheid giften:

U kunt standaard uw giften aftrekken van uw belastbaar inkomen als deze tussen 1 en 10 procent van het verzamelinkomen zijn. U kunt dit bij uw belastingaangifte aangeven

Periodiek schenken.

U kunt ook periodiek schenken, hierbij is uw jaarinkomen niet van belang. Dit houdt in dat u jaarlijks, vijf jaar of langer, een vast bedrag doneert aan SDWH en dit vastlegt in een overeenkomst.

Op het moment van de betaling van de eerste termijn is de schenking op te voeren als aftrekpost.

Voordelen van periodiek schenken:

U mag het hele bedrag van uw schenking aftrekken van uw belastbaar inkomen

De fiscus betaalt een aanzienlijk deel van uw schenking

SDWH is voor minimaal 5 jaar verzekerd van uw steun

Uw hele gift komt ten goede aan SDWH omdat goede doelen met een ANBI-status geen schenkbelasting hoeven te betalen

Voorheen moest periodiek schenken via een notaris vastgelegd worden.

Dat is niet meer nodig. U kunt het direct met ons regelen.

Download het formulier d.m.v. de link hieronder en stuur het ingevuld naar ons op.

https://download.belastingdienst.nl/belastingdienst/docs/overeenkomst_period_gift_in_geld_ib0802z4fol.pdf

Wij zorgen ervoor dat uw formulier wordt aangevuld met een transactienummer. Het originele formulier sturen wij terug voor uw eigen administratie. Die heeft u namelijk nodig voor uw jaarlijkse belastingaangifte.

Voor hulp met het invullen neem contact en op met.

Ron Manshande  (penningmeester)
tel:  072-5054907 of email: penningmeester.sdwh@gmail.com

Daarnaast zijn er nog 2 manieren waarop u met belastingvoordeel kunt geven zoals gedeeld geven of met een fonds op naam. U kunt hierover contact opnemen met onze bevriende notaris (zie hieronder)

NALATEN

Niemand houdt ervan om over de eindigheid van het leven na te denken. Toch kunt u ervoor zorgen dat uw betrokkenheid niet eindigt bij uw overlijden.

Indien u SDWH opneemt in uw testament, komt uw nalatenschap volledig ten goede van ons werk. Als ANBI stichting zijn wij namelijk vrijgesteld van erfbelasting. Als u in het bijzonder een van onze projecten of iets specifieks wilt steunen, kunt u dat uiteraard laten vastleggen.

U kunt ons op verschillende manieren opnemen in het testament

Erfstelling: SDWH wordt (mede-)erfgenaam en ontvangt een deel van het bezit uit uw nalatenschap

Legaat: Stichting Derde Wereld Hulp wordt legataris en ontvangt een specifiek geldbedrag of een eigendom (legaat) uit uw nalatenschap. Er bestaat ook de mogelijkheid van een duolegaat, wat fiscal voordelen kan opleveren voor andere erfgenamen.

 Informatie en contact

Voor het opmaken van een testament dient u een notaris in te schakelen. Voor persoonlijk advies kunt u contact opnemen met onze bevriende Notaris: Notaris Jan Derkman te Abcoude.

E-mail jderkman@sterelcs.nl, Telefoon 0294 – 281 227

Heeft u Stichting Derde Wereld Hulp opgenomen in uw testament, laat het ons dan weten. Wij bedanken u graag bij leven zodat wij u op de hoogte kunnen houden van ons werk.