Educatie TULIP GARDENĀ 

Onze kinderen worden vaak uitgesloten voor onderwijs en werk. Scholing geeft uitzicht op een zelfredzaam bestaan en een positief toekomstbeeld. We doen er dan ook alles aan om de kinderen toegang te geven tot goed onderwijs en hen daarin te begeleiden. We willen de kinderen helpen een zo goed mogelijk passende opleiding af te ronden en hun mogelijkheden in de toekomst daarmee te vergroten.

De helft van onze kinderen gaat naar een lokale primary school (basisschool) tot de 10e klas en de andere helft gaat verschillende vervolgopleidingen waar ze meestal ook extern in hostel verblijven.
Het is in India erg belangrijk om de 10e klas te halen omdat het je erg beperkt in allerlei mogelijkheden zoals een paspoort kunnen krijgen, bankrekening kunnen openen, stemmen, rijbewijs halen en vervolgopleidingen kunnen volgen.
Daarbij vinden we het belangrijk dat alle kinderen na de 10e klas, naar hun mogelijkheden, een vervolgopleiding doen.
We vinden het belangrijk dat alle kinderen na de 10e klas, naar hun mogelijkheden, een vervolgopleiding doen.
Dat kan inhouden dat kinderen (net als in Nederland) een praktische of theoretische opleiding gaan doen.

DSC00652

Het kan zijn dat ze na de 10e klas gaan werken, een vervolgopleiding gaan doen en daarna gaan werken of nog verder gaan leren naar een hoger niveau. Er zijn ook een aantal opleidingen met een baangarantie.
Het type opleidingen dat de kinderen de afgelopen jaren zijn gaan doen is erg verschillend.

Voorbeelden zijn opleiding tot verpleegster, automonteur, elektricien, IT-opleidingen, agrarische opleiding, rechten, psychologie, literatuur, engineering, lab medewerker, voedseltechnologie, sociaal werker, MBA, loodgieter, economie en commercie, schoonheidsspecialiste.
Sommige kinderen gaan meteen werken na de 10e klas.

De afgelopen 5 jaar hebben ongeveer 25 kinderen een baan gevonden en zijn zelfstandig gaan wonen. Daar zijn we erg trots op.

Op verschillende manieren hebben we de afgelopen jaren meer ingezet scholing en zijn onze activiteiten erop gericht de scholingsmogelijkheden van onze kinderen te vergroten, al naar gelang hun niveau. Onze kinderen worden op de volgende manieren begeleid:

  • We hebben op Tulip Garden aparte lokalen voor huiswerk en begeleiding;
  • Leraren van de basisschool geven dagelijks huiswerkbegeleiding en bijles;
  • Onze begeleiders op Tulip Garden voeren gespreken met scholen en leraren waarbij niet alleen de studieresultaten worden gevolgd, maar ook het (sociale) welzijn en gezondheid worden besproken;
  • Begeleiden naar studiekeuze (gesprekken, bezoeken scholen etc.).

Goede resultaten:

We zien dat onze inspanningen zijn vruchten afwerpt.

bijles

  • Kinderen doen steeds meer verschillende vervolgopleidingen en opleidingen die bij ze passen;
  • Grotere diversiteit aan opleidingen die de jongeren volgen;
  • Resultaten op school en colleges zijn over het algemeen goed.
  • Weinig uitval;
  • Doorstroom van 10e klassers naar colleges is sterk verbeterd;
  • Motivatie van kinderen is sterk verbeterd;

We vinden het dus heel erg belangrijk dat onze kinderen goede opleidingen doen, uiteraard naar hun mogelijkheden, zodat ze op hun eigen benen kunnen staan. Daar stopt onze staf heel veel energie in. Het gaat uiteraard niet altijd goed, maar het overgrote deel van onze kinderen in de afgelopen jaren krijgt een baan en vindt zijn weg in de maatschappij.

Ook dan blijven we met de jongeren in contact om ze te toch af en toe te kunnen bijstaan als ze dat nodig hebben.