Van 18 december tot en met 27 januari ben ik voor de 7e maal in Tulip Garden geweest om muziek te maken met de kinderen. Het was geweldig om de kinderen na een jaar weer terug te zien.Dat de leden van de muziekgroep me iedere keer na zo’n lange afwezigheid direct weer aanspreken met “sistero”, een naam die is ontstaan toen ik in 2009 vier maanden in Tulip Garden verbleef, is ontroerend.

Deze keer was er helaas niet veel vrije tijd voor de kinderen omdat ze door stakingen in de afgelopen maanden veel schooldagen hadden gemist die nu ingehaald moesten worden.
De kinderen die op de Government school zitten moesten zelfs 7 dagen in de week naar school. We waren dus aangewezen op een half uurtje in de avond en de vakantie, maar die was ook ingekort…

Toch is het, zoals altijd, weer een erg leuke en waardevolle periode geweest. Ik heb de kern van de muziekgroep (Madhu, Sai Durga Rao, Sravani, Pavani, Anusha) een paar keer mee kunnen nemen naar het artcollege Kala Darshini, waar keyboardspeler Ranga sinds dit schooljaar als leerling is begonnen. Samen met de jongens van de keyboard/harmonium klas waar Ranga in zit, hebben we verschillende nummers ingestudeerd en op 25 januari gezamenlijk een “Friendship Concert” gegeven in het Loyola College. De kinderen van beide groepen hebben erg genoten van het samen musiceren en het samen optrekken.
In Tulip Garden is dit jaar een groep van 7 jongere meisjes begonnen met blokfluit spelen en  ook zij stonden te stralen op het podium. Bij de kleine talentvolle Teja is deze keer het vuur van de passie ontstoken. Hij was vaak achter het keyboard te vinden en iedereen die hem hoorde spelen stond versteld. Al gauw deed hij mee met de oudere kern van de muziekgroep en Teja glom van trots.
Op 26 januari, Republic Day, heeft de muziekgroep net als vorig jaar een optreden gegeven op de Government school. Met oog op dit concert op hun school hadden ook Mahima, Gayatri en “big” Sravani zich aangesloten bij de muziekgroep en we hebben veel plezier gehad met elkaar.